Kennisbank
cubes

Je hebt jouw site helemaal geoptimaliseerd. Je denkt dat je er alles aan hebt gedaan om hem te optimaliseren. Je hebt je content goed aangepakt en de zoekwoorden daar netjes in verwerkt. Maar heb je wel gedacht aan linkbuilding? Wat is linkbuilding, en wat heb je eraan? Zou je linkbuilding uitbesteden misschien een goede optie zijn? Deze vragen beantwoorden wij uitgebreid. Lees hieronder snel verder!

Wat is een linkprofiel?

Een linkprofiel is de fundering van een succesvolle SEO strategie. Maar wat houdt een linkprofiel precies in en waarom is het zo belangrijk voor jouw online aanwezigheid? Een linkprofiel is een overzicht van het totale aantal backlinks met ankerteksten die verwijzen naar een domein. Wanneer er een website of webpagina linkt naar een andere website, ontstaat automatisch een linkprofiel. Het linkprofiel bestaat onder andere uit de kenmerken van de backlinks zoals de afkomst, kwaliteit en relevantie van de links. Maar wat kun je nu precies met een linkprofiel bereiken en kun je het profiel verbeteren? Online Linkbuilding Specialist helpt je graag verder om alles te weten te komen over jouw linkprofiel!

De elementen van een sterk linkprofiel

De sterkte van een linkprofiel is door middel van verschillende factoren vast te stellen. De kwaliteit van een linkprofiel de hoog de autoriteit van het domein is. Hoe kom je aan kwalitatieve links en hoe verhoog je domain authority? Links worden onder andere gewaardeerd afhankelijk van de kwaliteit, hoeveelheid, relevantie en groei van het aantal backlinks. Google vindt het belangrijk dat websites zowel over een goede hoeveelheid als kwaliteit backlinks op deze manier kunnen aantonen dat je website autoritair en kwalitatief is, zonder misbruik te maken van spam. Een sterk linkprofiel bestaat uit backlinks afkomstig van domeinen met een hoge autoriteit. Het is hierbij belangrijk dat de ankerteksten waar de links aan gekoppeld zijn goed aansluiten op de inhoud van jouw webpagina. Zo kunnen de “crawlers” van de zoekmachine duidelijk constateren dat de backlinks relevant zijn voor jouw website. Daarnaast helpt het ook wanneer de backlinks afkomstig zijn van websites of domeinen uit dezelfde branche. Dit helpt wederom op het gebied van relevantie.

Hoe maak je een natuurlijk linkprofiel?

Een gezond linkprofiel is een breed begrip. Je zal misschien denken dat wanneer een linkprofiel natuurlijk opgebouwd is, dat het direct een gezond linkprofiel is. Maar niets is minder waar. De specialisten van Online Linkbuilding Specialisten weten maar al te goed hoe het is om een sterk én natuurlijk linkprofiel op te stellen. Om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren. Onze experts hebben in de loop van tijd veel kennis opgedaan op het gebied van een linkprofiel opbouwen. Zij weten er als geen ander wat er nodig is om een linkprofiel natuurlijk op te stellen. Om te beginnen is het belangrijk dat de inkomende links afkomstig zijn uit verschillende domeinen en IP-adressen, dit zorgt voor een verbeterde trust flow. Daarnaast moeten er organisch verdiende links bij het profiel behoren. Verder moeten de links natuurlijk, net als eerder besproken, afkomstig zijn uit kwalitatieve, relevante content op webpagina’s met een hoge autoriteit. Probeer niet te vergeten dat het linkprofiel op een natuurlijk tempo opgebouwd wordt.

Het belang van een gezond linkprofiel

Wat is nu precies het voordeel van een gezond linkprofiel en wat levert het op? Wanneer je website beschikt over een sterk, gezond en kwalitatief linkprofiel zorgt dit er onder andere voor dat de ranking van je website in de zoekmachine in positieve zin verandert. Met een gezond linkprofiel maak je meer kans op een toppositie in de SERPs. Daarnaast is je website beter beschermd tegen Google-penalties. Wanneer je je niet goed aan de regels van Google houdt kan die een lichte of ernstige straf opleveren. Dit is uiteraard zeer slecht voor de vindbaarheid van je website. Door middel van een gezond linkprofiel kun je dit voorkomen. Ten slotte zorgt een natuurlijk en sterk linkprofiel uiteraard voor een verbeterde autoriteit en betrouwbaarheid voor je website. Het is belangrijk om je website van een gezond linkprofiel te voorzien. De experts van Online Linkbuilding Specialist zouden jou hier al te graag een handje bij helpen door middel van onze linkbuilding diensten of linkbuilding service. Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op.

Maak gebruik van follow en nofollow links

Een backlink is een manier voor een website om zijn of haar waardering voor de content van een andere website te uiten. Vandaar dat backlinks zorgen voor een kleine boost in de zoekresultaten van Google. Doordat Google de links volgt en de doel pagina’s een stukje waarde toekent, worden deze links ook wel follow links genoemd. Er zijn echter ook nofollow links waarbij Google bewust de link niet volgt. Er wordt dus geen waarde toegevoegd aan de doelpagina van de nofollow links. Desalniettemin zijn deze nofollow niet volledig waardeloos voor je website. Ze zorgen er onder andere voor dat je de naamsbekendheid en het verkeer richting je website verbetert. Dit kan er in het vervolg toe leiden dat de bezoekers van je pagina, vaak geïnteresseerde bezoekers, omgezet worden in klanten! Zou je graag meer te weten willen komen over het opstellen van een natuurlijk linkprofiel en wat daar allemaal bij komt kijken? Neem contact op met een van de experts van Online Linkbuilding Specialist, wij helpen je graag verder met al je vraagstukken over een linkprofiel, linkbuilding of online marketing!

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.