Wat is trust flow?

De trust flow is een meeteenheid die aangeeft hoe betrouwbaar een website is. De trust flow is een belangrijk onderdeel voor linkbuilding. Hoe hoger de trust flow, hoe meer waarde deze website toevoegt aan het verhogen van de autoriteit van de eigen website. Een hoge trust flow van de eigen website draagt bij aan het verkrijgen van een hogere positie binnen de zoekresultaten van de zoekmachines.

Hoe kan de trust flow gecheckt worden?

Om er achter te komen welke websites een hoge trustflow hebben en zo bij kunnen dragen aan het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, kan er een trust flow checker gebruikt worden. Een bekende trustflow checker is Majestic. Via deze tool kan de trustflow van de eigen website gemeten worden. Daarnaast is het mogelijk om meerdere concurrenten of mogelijke websites voor het plaatsen van uw link in één keer gemeten worden. Majestic kan 400 websites tegelijk analyseren. Hierdoor kunt u gemakkelijk de resultaten bekijken en weet u hoe en waardoor uw concurrenten goed scoren op de trustflow.

Verhogen van de trustflow

De trustflow van de website kan verhoogt worden door meer websites met een sterke trustflow naar uw website te laten linken. U kan hier achter komen door gebruik te maken van een trust flow checker. Zorg daarnaast dat u voor kwalitatief goede websites gaat. De kwaliteit gaat boven de kwantiteit. Hoe relevanter de website en hoe hoger de betrouwbaarheid en des te meer die website bijdraagt aan het verhogen van de betrouwbaarheid van uw website.

Ook de interne linkstructuur binnen uw website draagt bij aan een betere betrouwbaarheid. Door verschillende pagina’s binnen de eigen website aan elkaar te linken, verhogen deze pagina’s elkaars trustflow. Het meest ideale is wanneer er links van uw website op bekende en grote websites komen te staan. Denk hierbij aan overheidslinks, links van een brancheorganisatie, links van bekende bedrijven of links van nieuwsartikelen. Dit zijn links die lastig te verkrijgen zijn, maar wel veel betrouwbaarheid hebben.

Wij hopen doormiddel van deze uitleg de vraag wat een trustflow is beantwoord te hebben.