Kennisbank
cubes

Hoe verhoog je de domain authority?

Wanneer je enigszins bekend bent op het gebied van online marketing, is de kans groot dat je weleens van de term “domain authority” gehoord hebt. Wanneer je als persoon veel autoriteit uitstraalt, houdt dat in dat je een toonaangevend persoon bent die graag de touwtjes in eigen handen neemt. Het liefst wil je natuurlijk dat je website online ook autoriteit uitstraalt. Dit is niet alleen belangrijk voor het imago van je website of bedrijf. Lees verder om te weten te komen waarom het belangrijk is om een autoritaire website te hebben. Online Linkbuilding Specialist beschikt over een schat aan ervaring op het gebied van linkbuilding en online marketing. Wil je graag jouw linkbuilding uitbesteden aan ons? Neem contact met ons op!

Wat is domain authority?

Voordat we inhaken op het belang van een hoge domain authority is het eerst belangrijk om te weten wat domain authority precies inhoudt Domain authority, in het Nederlands “domein autoriteit”, is een door Moz ontwikkelde score die door middel van een getal laat zien hoe goed jouw pagina’s in de resultaten van de zoekmachine zouden moeten scoren. De domain authority wordt berekend en aangegeven met een getal tussen de 1 en 100. Hoe hoger je DA score, des te hoger is de kans op een goede plek in de SERP van de zoekmachine. Domain authority biedt een concrete indicatie of je domein over een hoge of lage autoriteit beschikt.

De domain authority is een voorspelling die niet genegeerd wordt door de zoekmachine zelf. Het is dus geen garantie dat je website ook daadwerkelijk zo hoog scoort als de voorspelling aantoont. Wel is de domain authority een over het algemeen accurate graadmeter om de autoriteit van je website te meten. 

Wat is het belang van domain authority?

De door Moz gegenereerde domain authority is geen standaard voor Google. Ondanks dat de score niet door Google gebruikt wordt, is het een zeer uitstekende indicator om te peilen hoe je website ervoor staat ten opzichte van je concurrenten. Je zult met je website ongeveer een score willen hebben van boven de 25. Naast domain authority bestaat er ook een page authority. Page authority is een score die een indicatie biedt over hoe je pagina’s individueel scoren. Voor een goede page authority zullen je pagina’s over een score hoger dan 30 moeten beschikken. Maar hoe hoger de score, des te beter!

Wat levert een hoge domain authority op?

Een hoge domain authority zorgt ervoor dat je website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Google heeft veel waardering voor websites met kwalitatieve content en een hoge autoriteit. Maar een hoge domain authority kan nog meer deuren voor je openen. Wanneer je als bedrijf of websitehouder actief bezig bent met het verbeteren van linkbuilding is het erg belangrijk om over kwalitatieve en autoritaire linkpartners te beschikken. Iedereen wil natuurlijk linken met sites met de hoogste domein autoriteit. Wanneer je website een hoge domain authority heeft zal er al snel contact met je genomen worden om een linkpartner te worden. Zo kun je snel en gemakkelijk een linkprofiel opbouwen zonder zelf actief op zoek te gaan naar links. Veel blogsites die over een hoge autoriteit beschikken, vragen hier een tarief voor. Des te hoger de autoriteit, des te hoger het tarief. Zo kun je met een autoritaire website snel en gemakkelijk een extra verdienmodel genereren! Wil je weten hoe je er als bedrijf of website beheerder een hogere domain authority krijgt? Online Linkbuilding Specialist biedt je concrete oplossingen en helpt je graag verder! Lees verder voor tips en strategie voor een hogere domain authority!

Welke factoren beïnvloeden de domain authority?

Voor het actief verbeteren van je domain authority zul je moeten weten welke factoren je DA beïnvloeden. Wanneer je weet wat ervoor zorgt dat je website geen autoriteit opbouwt, kun je dit aanpassen en verbeteren. De autoriteit van je website is afhankelijk van een paar concrete factoren. Om te beginnen de inkomende links. Wanneer je website beschikt over backlinks die afkomstig zijn van domeinen met een hoge domain authority, levert dit een hogere score op. Dit worden ook wel kwalitatieve backlinks genoemd. Daarnaast is het belangrijk dat de content waar je website én je links over beschikt van een hoge kwaliteit en relevantie. Wanneer de content waarin je backlink verwerkt is niet aansluit op de inhoud van jouw eigen pagina, dan vermindert dit je DA score. Ten slotte zal je website technisch volledig geoptimaliseerd moeten worden. Trage websites zijn over het algemeen niet gebruiksvriendelijk.

Strategieën voor het verbeteren van je domain authority

Er zijn meerdere strategieën en activiteiten om de domain authority van je website te verbeteren. De twee grootste factoren die de score van je domain authority bepalen zijn content en linkbuilding. Wanneer je je domain authority wilt verbeteren zal je een sterke strategie moeten opstellen die op één van, of beide factoren inspeelt.

Je kunt ervoor kiezen om je volledig te focussen op de content van je website. Google houdt ervan wanneer je je website doorlopend van nieuwe content voorziet. Het is hierbij belangrijk dat de webpagina’s beschikken over content van een hoge kwaliteit en relevantie, zoals eerder is toegelicht. Wanneer je dus designer schoenen uit het hogere segment verkoopt zal je content hiermee te maken moeten hebben. Door je content volledig up-to-date te houden bouw en behoud je een hogere DA score.

Een andere strategie is om je volledig te focussen op linkbuilding. Linkbuilding is eigenlijk de meest effectieve manier om je DA score te verbeteren. Door actief een linkprofiel op te bouwen voorzien van kwalitatieve en relevante links zul je al snel een hogere score krijgen. Om je linkprofiel extra te versterken kun je een linkstrategie maken en een linkstructuur uitzetten. Op deze manier optimaliseer je het linkprofiel en wordt er een optimale score gerealiseerd.

4 concrete tips om je domain authority te verhogen

Iedere website beheerder wil natuurlijk een zo hoog mogelijk DA score realiseren. Maar het is voor de meesten niet weggelegd om een score van 100 te behalen. Daarnaast is het behalen van een hogere DA score dan de concurrentie het belangrijkst. Om je een duwtje in de juiste richting te geven hebben de experts van Online Linkbuilding Specialist een paar concrete tips opgesteld die je kunt gebruiken om je concurrenten een stapje voor te zijn.

Tip 1: On-site optimalisatie

Het is natuurlijk belangrijk dat je website volledig op orde is. We hebben al eerder aangegeven dat het technische aspect van je website er belangrijk is. Maar wat komt hier precies bij kijken? Let erop dat de inhoud van je site goede en aantrekkelijke titels en meta descriptions heeft. Nette URL’s, geen lange onoverzichtelijke codes. Er moet voldoende content op iedere pagina verwerkt zijn. Zorg ervoor dat je teksten ten opzichte van je concurrenten over veel content beschikken. Maak bij in de content gebruik van koppen en kopstukjes.

Tip 2: On-page SEO optimalisatie

De tweede tip betreft SEO. Er zijn meerdere on-page SEO factoren waarmee autoriteit verdiend kan worden. Zorg ervoor dat je website voorzien is van een XML sitemap en Robots.txt. Maak de site verder gebruiksvriendelijk met behulp van broodkruimels, snelle laadtijd en mobielvriendelijkheid. 

Tip 3: Verhoog je trust flow

Onze derde tip gaat om de trust flow van je website, maar wat is trust flow? Trust flow is een waarde ontworpen door Majestic dat aangeeft hoe betrouwbaar je website is. De trust flow staat in verband met de citation flow, dit betreft de kwaliteit van je backlinks. De TF en CF zijn twee belangrijke en meetbare elementen die een grote rol spelen voor je DA score.

Tip 4: Blijf werken aan je linkprofiel en content en monitor/evalueer de domain authority

De laatste tip gaat om content en het linkprofiel van je website. Je weet dat het belangrijk is om unieke, kwalitatieve en relevante content en links te genereren. Onze tip is om deze zowel je content als linkstructuur doorlopend te verversen. Zo is je website ten alle tijden volledig up-to-date en blijf je ook een hoge DA score behouden. Probeer de prestaties op alle fronten te monitoren en waar het nodig is bij te spijkeren. De strijd om de topposities in de SERPs van Google is een oneindig proces en je zult aan je website moeten blijven werken om je goede scores te behouden.

Veel voorkomende valkuilen voor het verhogen van de domain authority

Let erop dat je bij het verhogen van je domain authority niet in een van de bekende valkuilen valt. Om ervoor te zorgen dat jij je niet meer hoeft te verkijken op deze veel begane fouten hebben wij ze kort op een rijtje gezet. Voorkom spam in je linkprofiel. Spammy linkbuilding wordt zeer slecht gewaardeerd door Google. Zorg ervoor dat je linkprofiel niet als spam overkomt, dit haalt je DA score alleen maar naar beneden. Waar je ook op moet letten is om zowel de techniek als de zoekwoorden in je content niet over te optimaliseren. Dit kan wederom als spam gedefinieerd worden. Voor meer informatie, vragen of een vrijblijvend advies over domain authority, linkbuilding en online marketing kun je ten alle tijden terecht bij de experts van Online Linkbuilding Specialist, wij helpen je graag verder door middel van onze linkbuilding service of andere linkbuilding diensten!

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.