Blog
cubes
Hoe doe je linkbuilding

Stap-voor-stap Gids voor Linkbuilding: Wat is het en hoe doe je het op de juiste manier

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie. Er zijn duizenden manieren om links te bouwen, maar het kan verwarrend zijn te weten waar te beginnen en hoe het op de juiste manier te doen. Zelfs als je een ervaren marketeer bent, kan linkbuilding nogal ontmoedigend aanvoelen. Er zijn zo veel punten die moeten worden overwogen voordat u begint met uw linkbuilding campagne: Op welk type sites wil je je richten? Welke sites hebben dezelfde kenmerken als uw bedrijf of website? Zijn het gezaghebbende domeinen met goede trust en authority (T&A) scores? Hoe kunt u een band opbouwen met deze websites? Hebben ze huidige samenwerkingsprogramma's of netwerkmogelijkheden? Het beantwoorden van deze vragen vergt tijd en onderzoek. Maar als je eenmaal weet waar je moet zoeken, is linkbuilding helemaal niet zo eng. Laten we beginnen!

Link building uitgelegd

Link building is het proces van het verwerven van backlinks van andere websites en het doorverwijzen van die links naar uw website. Hoe meer backlinks u heeft en hoe hoger hun autoriteit, hoe waarschijnlijker het is dat uw website hoger zal scoren in de resultaten van zoekmachines. Hoe hoger uw ranking, hoe meer organisch (niet-betaald) verkeer u zult ontvangen. Het uiteindelijke doel van linkbuilding is het bouwen van links die relevant en van hoge kwaliteit zijn, en die de gebruikerservaring verbeteren. Er zijn veel verschillende link building strategieën en technieken die u kunt gebruiken om links te bouwen. De kunst is om de juiste te vinden die zowel relevant zijn voor uw bedrijf en die uw concurrenten nog niet doen.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Zoals we al hebben gezegd, links zijn een cruciaal onderdeel van elke SEO-strategie, dus het verbeteren van uw link building inspanningen is van cruciaal belang. Het krijgen van uw inhoud, producten en diensten in de voorkant van meer mensen is de reden waarom je marketing in de eerste plaats doen, en het is ook de reden waarom linkbuilding is een onderdeel van uw marketing strategie. Er zijn veel voordelen aan linkbuilding. Het helpt u meer doelgroepen te bereiken, zodat u hun aandacht kunt trekken en hen kunt betrekken bij uw merk en aanbod. Link building helpt u ook om op te vallen tussen de concurrentie.

Linkbuilding strategieën en technieken.

Exacte overeenkomst ankertekst - U kunt exacte overeenkomst ankertekst gebruiken wanneer u links maakt die dezelfde termen gebruiken als uw paginatitel of de H1-tag. Bijvoorbeeld, als uw pagina gaat over de beste panda's, de titel is "De Beste Panda's", en de H1 is "De Beste Panda's", dan moet uw link ook "De Beste Panda's" zijn. Dit is een van de beste link building strategieën en technieken, omdat het ziet er niet spammy at all. U kunt exact match ankertekst gebruiken voor uw homepage, blogberichten, gastberichten en links van andere websites.

Link van andere websites

Doe een snelle zoekopdracht naar "website footer links" en je zult tonnen websites vinden die je toestaan om een backlink naar je website in hun footer te plaatsen. Dit soort links zien er helemaal niet spammerig uit en zijn een geweldige manier om links op te bouwen. Zorg ervoor dat u niet in strijd met de voorwaarden van de dienst of het auteursrecht wetten. Enkele websites die je dit toestaan zijn About.com, W3Schools, en HubPages. Zoek uit welke websites naar je concurrenten linken - Je kunt een tool als Open Site Explorer gebruiken om links naar je concurrenten te vinden. Als je eenmaal weet welke links naar hun websites verwijzen, kun je contact opnemen met de eigenaren van die websites en kijken of ze geïnteresseerd zijn in een link naar jou. Gastberichten - Gastberichten zijn een fantastische linkbuilding strategie, en veel blogs laten je zelfs een link in het bericht plaatsen. Zorg ervoor dat u de servicevoorwaarden leest van de blog waarvoor u wilt schrijven en respecteer hun richtlijnen. Gastberichten zijn een geweldige manier om een nieuw publiek te bereiken en een relatie op te bouwen met de eigenaar van de blog. Persberichten - Als u een nieuw product of dienst heeft, een groot evenement, of een partnerschap waar u trots op bent, overweeg dan een persbericht uit te geven. Persberichten zijn links die terugverwijzen naar uw website, dus ze zijn een geweldige manier om nieuwe backlinks te genereren. Advertentiecampagnes - Google AdWords, Bing Ads en Facebook Ads kunnen allemaal worden gebruikt om links naar uw website te genereren.

Succesvol linken met gastbloggen

Gastbloggen is nog steeds een zeer effectieve manier om links op te bouwen, vooral wanneer dit op een strategische manier gebeurt. Gastbloggen is het creëren van inhoud voor andere invloedrijke websites en het linken terug naar uw site in de auteur bio. Belonende bedrijven zullen gastberichten van andere bedrijven accepteren. Ze verschillen van de traditionele gastblogs in die zin dat ze je meestal vragen om een diepgaande recensie te geven van een product dat je al eerder hebt geprobeerd, of een mening over een actuele gebeurtenis. Ze zullen u ook eerder uitnodigen om een fris stuk inhoud te creëren met uw eigen ideeën en inzichten. Er zijn veel voordelen aan gastbloggen, vooral op het gebied van linkbuilding. Gastbloggen is een van de beste linking strategieën omdat het een goedkope, impactvolle manier is om links op te bouwen. Gast bloggen is ook een uitstekende manier om uw bereik en naamsbekendheid uit te breiden, wat de reden is waarom het zo populair is geworden onder online bedrijven. En, het allerbelangrijkste, gastbloggen is een legitieme manier om uw linkbuilding strategie te verbeteren.

Succesvol linken met persberichten

Persberichten zijn een klassieke linkbuildingstrategie die veel bedrijven ook vandaag nog gebruiken. U kunt persberichten gebruiken om terug te linken naar uw website of een bepaalde pagina op uw website. Als u een persbericht gebruikt om terug te linken naar uw website, kunt u ankertekst in het persbericht gebruiken om terug te linken naar uw pagina. Persberichten zijn het meest effectief als ze gepubliceerd worden op geloofwaardige websites met een hoge autoriteit. U kunt bedrijven of personen inhuren die gespecialiseerd zijn in het verspreiden van persberichten tegen een vergoeding, of u kunt uw eigen persberichten maken en ze zelf verspreiden.

Succesvol linken met advertentiecampagnes

Advertenties kunnen een geweldige manier zijn om links naar uw website te sturen, vooral als u advertenties op netwerken zoals Facebook uitvoert. Wanneer u een Facebook-advertentie maakt, kunt u een call-to-action in uw advertentie opnemen die terugverwijst naar uw website. Advertenties kunnen duurder zijn dan de andere strategieën op deze lijst, maar ze zijn ook meer kans om te worden aangeklikt en verkeer naar uw website. U kunt ook verschillende advertentiecreatives maken voor dezelfde advertentiecampagne en linken naar verschillende pagina's op uw website.

Succesvol linken met event marketing

Evenementen zijn een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en kansen te creëren voor nieuwe links. Als u een evenement organiseert, kunt u dit gebruiken als een kans om te linken naar uw website, product of dienst. U kunt ook sponsorschappen voor evenementen opzetten. U kunt een link naar uw website plaatsen op de sponsorwebsites voor evenementen, of u kunt links opnemen in uw sponsorcontracten voor evenementen. Wanneer u een evenement sponsort, linkt u naar uw website vanaf de website van het evenement, en creëert u ook een link vanaf het evenement zelf.

Conclusie.

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie, maar het kan verwarrend zijn om te weten waar je moet beginnen en hoe je het op de juiste manier doet. Er zijn veel strategieën en technieken die u kunt gebruiken om links te bouwen, maar je moet de juiste vinden die zowel relevant zijn voor uw bedrijf en dat uw concurrenten niet al aan het doen zijn. Vergeet niet dat linkbuilding een langetermijnstrategie is. Je kunt niet verwachten dat je meteen resultaten ziet. Het kan maanden of zelfs jaren duren voordat uw links zichtbaar zijn in de resultaten van zoekmachines. Maar zolang u links van hoge kwaliteit creëert, doet u alles goed.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.