Kennisbank
cubes

Je hebt jouw site helemaal geoptimaliseerd. Je denkt dat je er alles aan hebt gedaan om hem te optimaliseren. Je hebt je content goed aangepakt en de zoekwoorden daar netjes in verwerkt. Maar heb je wel gedacht aan linkbuilding? Wat is linkbuilding, en wat heb je eraan? Zou je linkbuilding uitbesteden misschien een goede optie zijn? Deze vragen beantwoorden wij uitgebreid. Lees hieronder snel verder!

Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding nu eigenlijk? Dit is een veelgestelde vraag. Simpel gezegd is de definitie van linkbuilding, het verkrijgen van links op relevante websites die verwijzen naar jouw website. Deze links worden ook wel backlinks genoemd. Voor linkbuilding geldt dus eigenlijk; hoe meer, hoe beter. Als de link van jouw website namelijk op veel verschillende andere websites staat, dan wordt jouw website uiteraard ook populairder. Op deze manier zullen namelijk steeds meer mensen de link zien en erop klikken. Een website linkt namelijk niet zomaar naar een andere website. Je kan linkbuilding zien als een soort samenwerking die je hebt met andere website eigenaren. Maar ook als een soort populariteitswedstrijd. Google kijkt namelijk naar de hoeveelheid links die er naar jouw website verwijzen. Hoe meer, hoe beter en dus populairder. Maar zo makkelijk is het niet! Deze link structuren moeten namelijk wel kloppen met de richtlijnen van Google. Ons linkbuilding bureau heeft daar veel ervaring mee en weten precies wat de richtlijnen zijn van Google! Je linkbuilding uitbesteden is dus helemaal geen gekke gedachte!

Verschillende linkbuilding strategieën

Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen en link structuren te maken. Daarnaast zijn er ook veel manieren om jouw website of pagina aantrekkelijker te maken voor Google, waardoor je dus een hogere algoritmische plek krijgt. Ons linkbuilding bureau gebruikt verschillende strategieën om te kunnen zorgen voor een goede structuur. Hieronder zijn een paar goede voorbeelden uitgewerkt om dit voor jouw site of pagina te kunnen doen: 

Broken links

Dit zijn links die als het waren ‘niet meer werken’. Je kan ze opzoeken op websites en de eigenaar vragen of deze link vervangen mag worden door die van jou. Er zijn altijd wel pagina’s en sites waar content op staat met links die niet werken of oud zijn. 

Content

Content is een van de belangrijkere punten om je website te optimaliseren. Met content trek je namelijk niet alleen leads aan, maar ook voor Google ben je een stuk aantrekkelijker. Zeker als de goede zoekwoorden erin verwerkt zijn. Naast je linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding bureau zou je dus ook met een copywriter of content marketeer een samenwerking aan kunnen gaan om je content te optimaliseren.

Gastblogs

Je zou blogs kunnen schrijven voor websites waar relevante content in staat met daarin een link naar jouw website. Je kan bijvoorbeeld een blog schrijven voor een site die alleen bedden en matrassen verkoopt. Daarin schrijf je een blog over beddengoed. Wat het beste beddengoed is voor je huid om mee te slapen bijvoorbeeld. Als jij nu een site hebt waarin je beddengoed verkoopt dan kun je in de blog een link zetten die naar jouw site verwijst. Als Linkbuilding bureau hebben wij dan ook een breed netwerk om gastblogs op te kunnen posten.

Linkruil

Wanneer het om linkruil gaat dan hebben we het letterlijk over het ‘ruilen’ van links. Je wisselt daadwerkelijk links uit wet een andere website eigenaar. Dit wordt vaak gedaan door middel van ‘ABC-linking’. Dit gaat al volgt; A linkt naar B, vervolgens linkt B naar C, en dan linkt C weer terug naar A. Zo is de klok weer rond.

Betaalde links

Met betaalde links maak je een deal met een website eigenaar om tegen een betaling, relevante content en links te mogen plaatsen op die site. Dit valt vaak onder ‘gesponsorde content’ of ‘Advertorial’. 

Ons linkbuilding bureau helpt jou omhoog

Is linkbuilding nu niks nieuws meer voor jou? Dan is het vast duidelijk dat dit een essentieel onderdeel is van SEO! Je hebt dit gewoonweg nodig om jouw website goed te laten scoren. Voor ons is linkbuilding een dagelijkse bezigheid en een hobby. Wij doen niet anders. Van je linkbuilding uitbesteden aan ons zal je dan ook geen spijt van krijgen! Wacht dan ook niet langer en bespreek de mogelijkheden. Je kan op deze website een gratis linkbuilding scan doen om te kijken hoe jouw site er op dit moment voorstaat. Wij helpen jou graag een stap in de goede richting. Dus neem snel contact met ons op!

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.