Blog
cubes

Wat is linkbuilding en hoe moet je het inzetten?

De term linkbuilding ziet u vast steeds vaker voorbij komen, maar wat is linkbuilding nu eigenlijk? Linkbuilding bestaat uit meerdere onderdelen, externe linkbuilding en interne linkbuilding. Bij externe linkbuilding worden er links van de eigen website op andere websites geplaatst. Bij interne linkbuilding worden er pagina’s van de eigen website aan elkaar gekoppeld. Dit zorgt voor een goede structuur en geeft de eigen website meer autoriteit. Google waardeert websites met een hoge autoriteit beter en beloont dit vaak met een hogere positie in de zoekresultaten. Hiermee is de vraag ‘wat is linkbuilding’ al grotendeels beantwoord, maar wij gaan er voor u nog iets dieper op in. Zo leggen wij u uit wat kwalitatieve linkbuilding is en hoe je moet linkbuilden.

Kwalitatieve linkbuilding

Bij linkbuilding is het van belang om ervoor te zorgen dat de links daadwerkelijk waarde toevoegen. Een link voegt waarde toe wanneer het over hetzelfde of een relevant onderwerp gaat als waar de eigen website over gaat. Wanneer er veel links worden toegevoegd die weinig met het onderwerp van de website te maken hebben, worden deze links als niet relevant beschouwd en dus minder gewaardeerd door de zoekmachines. Ook worden te veel, niet relevante, links gezien als spam. Dit kan een zoekmachine zelfs bestraffen. Hierdoor wordt uiteindelijk het tegenovergestelde effect bereikt, de zoekmachine zet de website lager in de zoekresultaten.

Een goede manier om te controleren of een link waarde toevoegt, is om te kijken naar de trust flow en de citation flow. Hoe hoger de score van de twee factoren, hoe meer autoriteit de website heeft waar de link op komt te staan. Deze scores zijn te achterhalen door gebruik te maken van verschillende tools. Kwalitatieve linkbuilding dragen uiteindelijk bij aan het verkrijgen van een hogere positie binnen de zoekmachines, zoals Google. Dit draagt uiteindelijk bij aan het verkrijgen van meer bezoekers en uiteindelijk ook aan het behalen van de doelstellingen.

Hoe moet je linkbuilden?

Nu bekend is wat linkbuilding is en wat kwalitatieve links zijn, is het ook goed om te weten hoe je moet linkbuilden. Daarom worden er een aantal bruikbare tips gegeven.

Om linkbuilding op te zetten is het handig om met het eigen netwerk te beginnen. Vraag aan partners of bevriende bedrijven of zij een link van uw website op hun website willen plaatsen, in ruil daarvoor plaatst u een link van hun op de eigen website. Hierdoor bouwen jullie tegelijk aan kwalitatieve linkbuilding. Daarnaast zijn startpagina’s en goed middel om in te zetten. Op startpagina’s staan links naar websites die over hetzelfde onderwerp gaan. U kan hier zelf ook links op plaatsen. De links die op een startpagina geplaatst worden dragen minder bij aan kwalitatieve linkbuilding, maar alle beetjes helpen. Let hierbij op dat het wel relevante links zijn en dat er niet te veel links op deze manier ontstaan.

Wij hopen dat u antwoordt heeft gekregen op de vraag: wat is linkbuilding? En hoe het ingezet kan worden. Wilt u meer weten over linkbuilding? Wij helpen u graag verder.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.