Blog
cubes

Semrush: een uitgebreide toolkit

Misschien wel een van de bekendere tools, de Semrush toolkit. Dit programma beschikt over meerdere toolkits:

  • SEO
  • Advertising
  • Social media
  • Content marketing
  • Competative research

Om het overzichtelijk te houden beperken wij ons nu tot het behandelen van de SEO toolkit. Dit is de basis om verder te groeien op organisch verkeer. We bespreken de belangrijkste onderdelen van deze tool, zoals de backlink checker en de Keyword Finder. Om te beginnen met de Semrush keyword finder.

De Semrush keyword finder

De keyword finder van Semrush is een tool die helpt bij het analyseren van zoekwoorden. Zo kan onder andere de eigen website geanalyseerd worden, maar ook die van concurrenten. Dit kan gedaan worden door de domeinnaam in de zoekbalk te typen. Ook kan er specifiek op woorden gezocht worden.

Onder het kopje ‘’keyword magic tool’’ kan er inspiratie opgedaan worden. Hier kunnen zoekwoorden ingevoegd worden en analyseren. De Semrush keyword finder zoekt vervolgens naar woorden met zoekvolume. Hier wordt uiteindelijk een overzicht van gegeven. Het fijne aan deze Semrush tool, is dat het zelf ook alternatieve geeft met het zoekvolume erbij. Perfect voor een zoekwoordanalyse. Ook geeft de tool hoe moeilijk het is om in de top 10 te komen van de zoekmachine resultaten. Dit wordt gedaan met de keyword difficulty.

Het meest praktische aan deze tool is, is dat het zelf alternatieve geeft van het ingevoerde zoekwoord en daarbij direct het zoekvolume laat zien. Een prettige onderdeel van deze Semrush toolkit.

De backlink checker van Semrush

Een ander onderdeel van de SEO toolkit van Semrush is de backlink checker. Dit is te vinden onder het kopje van de link building tool. In deze tool kan een URL geplakt worden. Vervolgens controleert de backlink checker van Semrush de gehele site op backlinks. Hier volgt een uitgebreide analyse van de hoeveelheid links, autoriteit score, verschillende landen en de soorten anchor teksten. Als je werkt aan link building, dan is de backlink checker van Semrush een handige tool.

Een verdieping: de link building tool van Semrush

Hiervoor hebben we al de backlink checker besproken. Maar zoals in de afbeelding is te zien, zijn er nog meer onderdelen van de link building tool van Semrush. Zo is er de mogelijkheid om verschillende projecten aan te maken. Hiermee zorgt het programma dat de link building tool overzichtelijk blijft wanneer er meerdere projecten tegelijk lopen.

Is Semrush de perfecte toolkit?

Het mag duidelijk zijn dat Semrush een handige tool is. Toch heeft het ook minder sterke punten. Het valt op dat Semrush in Nederland nog niet perfect werkt. Zo worden er vaak Engelse termen weergegeven bij zoekwoorden, terwijl je aangeeft dat je graag Nederlandse termen wilt krijgen. De Nederlandse database van het programma is dus nog niet volledig. Dit is toch een nadeel, maar in de verloop van tijd wordt de datebase vast en zeker aangevuld met Nederlandse woorden. Dus is Semrush de perfecte tool? Het is zeer bruikbaar als backlink checker, maar als keyword finder zijn er nog verbeterpunten voor Semrush.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.