Blog
cubes

Linken naar andere websites: waar en waarom moet u dit doen?

Linken naar een andere website is een belangrijk onderdeel van SEO. Dit valt namelijk onder linkbuilding. Dit wil zeggen dat door uw website naar andere websites te laten linken en andersom, uw website een web van links opbouwt. Het voordeel van een mooi opgebouwd linkprofiel is dat de zoekmachines uw website hierdoor meer autoriteit geven, uw website wordt als belangrijk gezien. Dit zorgt ervoor dat zij uw website een beter positie binnen de zoekresultaten kunnen geven, waardoor u weer meer bezoeker naar de website krijgt. Wij vertellen u graag meer over een link toevoegen en een gratis link plaatsen.

Verschillende manieren voor een link plaatsen

Om een goed linkprofiel te bouwen, is het belangrijk dat er verschillende soorten links worden geplaatst. Google, of andere zoekmachines, geven de voorkeur aan websites waar veel naar wordt gelinkt van andere websites. Dit moet wel op een natuurlijke manier gaan. Hiermee bedoelen wij dat u niet van bijvoorbeeld dezelfde websites meerdere links moet krijgen. Het is goed om op veel verschillende websites links te plaatsen.

Zo kunt u als eerst aan bevriende bedrijven of websites vragen om aan linkruil te doen. dit is een gratis manier van een link plaatsen. Zo spreekt af dat u op uw website een link van de bevriende website plaatst en dat zij dat vervolgens ook doen. Een andere manier van een link toevoegen is dat u een link aanmeld op een startpagina. Op deze websites staan namelijk allerlei links van verschillende websites die over hetzelfde onderwerp gaan. Hierdoor hebben deze websites al redelijk wat autoriteit opgebouwd. Dit is een eenvoudige manier om een link te plaatsen. Toch moet u er voor waken dat u hier te veel gebruik van maakt. Google weet namelijk dat deze tactiek wordt toegepast en geeft hier steeds minder waarde aan. Ook kunt u zelfs bestraft worden als u hier te veel gebruik van maakt, het wordt dan namelijk gezien als spam.

U kunt het beste linken naar een website die over hetzelfde onderwerp gaat als waar uw website over gaat. Dit maakt de link meer relevant en het zal uw website ook van meer autoriteit voorzien.

Een gratis link plaatsen

De meeste manieren van linken zijn gratis. Een gratis link plaatsen heeft als voordeel dat u zich minder zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de link. Boven genoemde mogelijkheden zijn beide gratis en effectief.  Toch minder effectief en waardevol dan wanneer u er geld in investeert.  Ook kunt u er voor kiezen om een betaalde link toe te voegen of om uw linkbuilding uit te besteden aan een specialist. De specialisten zijn ervaren en weten precies hoe zij een goed linkbuilding profiel voor uw website op moeten bouwen.

Toch kunt u ook met enkel links aanmelden op de startpagina’s en door uw eigen netwerk in te zetten een profiel opbouwen. Wil u meer informatie over hoe u dit kunt doen? Kijk dan op onze website of lees onze andere blogs over linkbuilding.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.