Blog
cubes

Linkbuilding tool: een overzicht van de meest bruikbare tools

Er zijn inmiddels vele linkbuilding tools, maar welke linkbuilding tool is nu goed bruikbaar? Om u veel tijd te besparen zetten wij er voor u een aantal op een rijtje die goed bruikbaar zijn om uw linkbuilding strategie uit te zetten.

Waarom gebruiken wij linkbuilding tools?

Voordat we dieper op de linkbuilding tool in gaan, is het handig om te waarbij de tools kunnen helpen.

Linkbuilding draagt bij aan het verhogen van de zoekmachine ranking van uw website. Doordat er meerder links naar uw website verwijzen, bouwt u aan de autoriteit van uw website. Google waardeert websites beter wanneer er van andere websites naar uw website wordt verwezen. Linkbuilding tools kunnen helpen met het verkrijgen van goede en waardevolle links. Daarom is het gebruik van een linkbuilding tool zeer aan te raden.

 

Een aantal goede linkbuildingtools uitgelicht

Inmiddels is er een groot aanbod aan linkbuilding tools. Het kan dus lastig zijn om de juiste tool te kiezen. Om deze reden lichten wij een aantal tools uit die goed werken en dus goed bij kunnen dragen aan het verhogen van uw zoekmachine ranking.

Majestic SEO

Majestic is een zeer uitgebreide linkbuilding tool. Om direct goed van start te gaan beginnen we met het grootste voordeel. Majestic biedt topics aan. Dit houd in dat het links weergeeft die die met het onderwerp van uw website te maken hebben. Hierdoor heeft u direct waardevolle links gevonden die ook relevant zijn voor uw website. Google waardeert links die relevant zijn namelijk hoger. Een ander voordeel van deze tool is de hoeveelheid aan data waar het over beschikt. Het is een bodemloze put waar u altijd relevante informatie kan vinden. Daarnaast biedt Majestic ook een backlink checker aan en meet het de trust flow en citation flow.

Kortom, Majestic een zeer uitgebreide tool die helpt met linkbuilden. Helaas is Dit sterke programma geen gratis linkbuilding tool. De prijzen verschillen tussen de €46,99 en de €379,99 per maand. Er worden dus verschillende pakketten aangeboden. Elk pakket geeft een uitbreiding op deze linkbuilding tool.

Ahrefs

Dit is een linkbuilding tool die erg veelzijdig is. Een belangrijk onderdeel van deze tool, is de ‘site explorer’. Met deze functie kan gemakkelijk andere websites genasaliseerd worden door enkel de URL erin te plaatsen. Ahrefs analyseert die website en laat direct een overzicht zien van de zoekwoorden die deze website gebruikt, inclusief het volume. Hierdoor kunt u zien waarop uw concurrenten gevonden worden. Doe hier uw voordeel mee! Wilt u nog dieper ingaan op de gevonden links? Met de optie backlink report krijgt u nog gedetailleerdere informatie per pagina. Verder is Ahrefs een zeer gebruiksvriendelijke tool. Alles staat netjes geordend, wel zo fijn bij het analyseren van de data.

Ahrefs is aan te schaffen vanaf 75 en de duurste uitbreiding is 750 euro. Ook is Ahrefs dus geen gratis linkbuilding tool. Voor linkbuilding tools die gratis zijn moet u nog even geduld hebben, hier geven wij u straks meer informatie over.

Gratis linkbuilding tools

U wilt geen geld uitgeven aan een tool of wilt u eerst weten hoe een linkbuilding tool u kan helpen? Er zijn mogelijkheden om een gratis linkbuilding tool te gebruiken. Op Google staan genoeg voorbeelden hiervan. Let hierbij wel op de deze gratis tools lang niet zo uitgebreid zijn als de betaalde. Daarnaast is vaak de data die u krijgt minder accuraat. Veel betaalde tools voor linkbuilding hebben ook gratis functies. Ook hier komt u vaak al een heel eind mee.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele linkbuilding tools. Er zijn er nog vele op te noemen. Voor ons werken deze tools het beste. Toch kunnen de meningen hier natuurlijk over verschillen maar wij halen al jaren successen met deze uitgebreide linkbuilding tool. Daarnaast zijn de betaalde tools vele male beter dan de gratis linkbuilding tools. Maar wanneer u net aan de slag gaat met linkbuilden, dan bieden de gratis tools een leuke opstap.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.