Blog
cubes

Krijg meer bezoekers op uw website met gratis linkbuilding

Om de doelen voor uw website te behalen heeft u natuurlijk bezoekers nodig. Er zijn diverse manieren om bezoekers te trekken. Zo kunt u adverteren op Google, offline adverteren en in SEO investeren. SEO is een gratis middel om bezoekers te trekken, enkel moet u er tijd in investeren. Een belangrijk onderdeel van SEO is linkbuilding. En ook linkbuilding kan gratis gedaan worden. Wij leggen u hier uit welke mogelijkheden een gratis link plaatsen biedt.

Wat is gratis linkbuilding?

Allereerst willen wij u graag uitleggen wat (gratis) linkbuilding is. Zoals eerder gezegd is linkbuilding een manier om hoger te komen in Google of een andere zoekmachine. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de website autoriteit nodig. De zoekmachine moet uw website belangrijk genoeg vinden om het een hoge positie te geven in de zoekresultaten. Een manier om autoriteit te verkrijgen is door linkbuilding. Gemakkelijk gezegd is linkbuilding niks anders dan het verkrijgen van links op websites, die relevant zijn voor uw website, door naar uw website te verwijzen. U wil dus dat een link van uw website wordt geplaatst op een andere website, die over hetzelfde onderwerp of een verwant onderwerp gaat. Hoe meer dit gebeurd, des te hoger de websiteautoriteit wordt. Linkbuilding kan betaald en gratis zijn. Er zijn websites die geld vragen voor het plaatsen van de link van uw website. Wanneer u voor betaalde link kiest, moet u er zich van bewust zijn dat dit lang niet altijd beter is. Wij richten ons voor nu op de gratis linkbuilding mogelijkheden.


Vraag om een gratis linkruil

Gratis linkbuilding kan gedaan worden door uw netwerk te gebruiken. U heeft vast wel een vriend, familie, klant of zakenrelatie met een website. Ook zij willen meer autoriteit voor hun website verkrijgen om meer bezoekers te trekken. Met dat argument kunt u voorstellen om aan linkruil te doen. Zo kunt u een link van de website van de nieuwe linkbuilding partner op uw website plaatsen en die partner plaatst een link van uw website op de eigen website. Link ruil kan erg effectief zijn, zeker wanneer u dit met grotere bedrijven doet. Deze bedrijven hebben vaak al meer autoriteit verworven. Veel websites hebben een partner pagina of een pagina met relevante links. Op deze pagina’s worden de geruilde links geplaatst. Een link ruilen is een gratis vorm van linkbuilding.

Links plaatsen op linkwebsites

Een andere manier van een gratis link plaatsen is door een link aan te melden op een linkwebsite. Deze websites bestaan uit veel verschillende pagina’s met elk een ander onderwerp. Door het juiste onderwerp te kiezen en de link van uw website hier aan toe te voegen, wordt uw website gelinkt aan de gehele linkwebsite. Hierdoor krijgt uw website meer autoriteit. Toch moet u opletten dat u niet te veel gebruik maakt van deze tactiek. Google is zich er namelijk van bewust dat dit gebeurd. Door misbruik te maken van deze mogelijkheid, zult u door de zoekmachines bestraft worden. U moet er daarom voor waken dat u enkel links op dergelijke websites plaatst. Kies daarom voor verschillende manieren voor een gratis link plaatsen.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.