Kennisbank
cubes

Wat zijn broken links?

Wanneer een link op een website niet meer werkt, is er sprake van een broken links. Dit is de Engelse benaming voor een gebroken link. Dit wil zeggen dat de link stuk is en dus niet meer werkt. Een gebroken link draagt niet bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. Het is daarom belangrijk om broken links zo snel mogelijk op te sporen.

Hoe ontstaat een broken link?

Een broken link kan ontstaan doordat er bijvoorbeeld naar een URL wordt verwezen die niet compleet is of fout is. Ook kan de pagina waar naar wordt verwezen niet meer bestaan. Dit zorgt ervoor dat de link niet meer werkt. Wanneer een bezoeker van de website op de link klikt, krijgt het een 404-foutmelding te zien. Dit geeft duidelijk aan dat het om een broken link gaat.

De gevolgen van een gebroken link

Zoekmachines controleren websites regelmatig op foutmeldingen. Wanneer er een gebroken link gevonden wordt, gaat dit ten kosten van de autoriteit en betrouwbaarheid van de website. Dit kan er toe lijden dat de zoekmachine de website lager rangschikt in de zoekresultaten. Ook bezoekers van de website vinden het niet fijn wanneer er een link niet werkt. Zij gaan er van uit dat een website optimaal werkt. Wanneer er foutmeldingen zijn, verlaat de bezoeker sneller de website.

Oplossingen voor een broken link

Een broken link wordt door zowel de bezoeker als door de zoekmachines niet goed gewaardeerd. Gebroken links opsporen en ‘repareren’ is dan ook zeer aan te raden. Om gebroken links op te sporen, zijn er diverse tools beschikbaar. Deze tools scannen de gehele website door en controleert het op broken links. Hierdoor is het duidelijk waar de kapotte links zich bevinden. Vervolgens kan de link aangepast worden of eventueel worden verwijderd.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.