Blog
cubes

How to use Majestic seo

Het programma Majestic seo tool is een zeer uitgebreid programma die helpt bij het verhogen van uw Google ranking. Het programma is een uitgebreide databank die websites kan analyseren op het gebied van zoekwoorden en backlinks. Binnen Majestic is een seo backlink checker, een functies om zoekwoorden te analyseren en een Majestic site Explorer functie. Dit maakt dat Majestic een uitgebreide seo tool is.

Wij leggen u graag meer uit over dit programma is deze blog ‘’How to use Majestic seo’’.

Een handige Majestic tool: seo backlink checker

Er zijn verschillende functies binnen Majestic voor seo. Allereerst behandelen wij de backlink checker. Bij deze functie kan je meerdere links (honderden) tegelijk invoeren. Vervolgens analyseert Majestic backlink checker deze URL’s. Vervolgens krijgt u een overzicht te zien met de geanalyseerde data. Dit bevat onder andere:

  • De trust flow
  • De citation flow
  • Herkomst van de links
  • External backlinks

Vervolgens kunt u deze gegevens exporteren naar verschillende programma’s, waaronder excel. Op deze manier heeft u direct alle verzamelde gegevens in een bestand.

Wanneer u in het menu de pagina van Bulk Backlinks opent, verschijnt er daaronder nog een menubalk( zie de afbeelding). Hierin kunt u nog meer diepgaandere informatie vinden. Ook deze informatie kunt u exporteren. Deze veelzijdige informatie maakt dat Majestic seo checker een sterke seo tool is.

 

De Majestic Site Explorer

Wij hebben nu al een belangrijke tool van Majestic seo tool behandeld, maar er zit nog een handige functie op deze seo tool. We hebben het over de Majestic Site Explorer. In deze website checker kunt u elke URL invoeren. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om naar de gewenste data te zoeken. In de afbeelding hieronder ziet u welke opties er zijn. Onder elk kopje is een nieuwe schat aan informatie te vinden.

Ook onder al deze kopjes kunt u de data filteren. Dit maakt het allemaal een stuk overzichtelijker en komt u gemakkelijker aan de gewenste data.

 

De eindeloze mogelijkheden van Majestic voor seo

Hiervoor zijn de twee functies besproken die het meeste gebruikt worden binnen de Majestic seo tool. Maar naast deze functies zijn er ook andere handige tools binnen dit programma. Wanneer u op het kopje ‘’Tools’’ gaat staan ontdekt u nog meer mogelijkheden. Hier onder zijn diverse plug-ins te vinden, keyword checker, aangepaste rapporten en de mogelijkheid om campagnes bij te houden.

U merkt het al. Majestic is een seo tool inclusief Backlink checker, site Explorer en nog meer mogelijkheden. Voor nu heeft u weet u de basis voor ‘’How to use Majestic seo’’!

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.