Blog
cubes

Backlink analyse tool

Een backlink analyse tool is een programma die helpt bij het analyseren van alle backlinks die een website heeft of eventueel heeft gehad. Deze programma’s en de analyse helpen bij het versterken van het backlink profiel. Uiteindelijk moet het er voor zorgen dat het profiel dusdanig sterk wordt dat er een hoger positie op Google of op een andere zoekmachine wordt vergaard. De backlink analyse tool kan hier een grote bijdragen aan leveren. Wij vertellen u graag meer over de analyse van een backlink en de verschillende backlink analyse tools.

Analyse van backlinks

Een goed backlink profiel bestaat uit links die uw website van meer autoriteit voorzien. het is belangrijk dat u links verzameld die relevant zijn voor uw eigen website. Dit zijn websites die relevant zijn voor uw website, die over hetzelfde of een relevant onderwerp gaan. Daarnaast kunt u het beste links van websites verzamelen die zelf al een hogere autoriteit hebben. Op deze manier kunt u mee liften op de autoriteit van deze websites.

Dit kunt u analyseren door naar de citation- en trust flow te kijken en de domain en URL rating te analyseren. Hoe hoger deze twee factoren zijn, hoe beter deze link uw website kan helpen. Daarnaast kunt u kijken naar wat voor soort websites er wordt gelinkt. Zijn dit websites van bedrijven of zijn het voornamelijk websites waar allerlei links op worden verzameld? Over het algemeen hebben websites van bekende bedrijven een hogere score dan websites waar links op worden verzameld. Om al deze informatie te kunnen analyseren wordt er vaak gebruik gemaakt van analyse tools. Wij bespreken de backlink analyse tools waarvan wij vinden dat zij u het beste kunnen helpen met analyseren

Ahrefs tool

Ahrefs heeft als groot voordeel dat het een backlink checker heeft. Met de checker kunt u elke URL controleren op de waarde die het heeft. Daarnaast heeft het ook de mogelijkheid om uw concurrenten te kunnen bekijken. Hier kunt u uw voordeel mee doen. u kunt namelijk inzien welke linkbuilding strategie uw concurrenten hanteren en hier het betere werk van overnemen. Ook kunt u deze informatie gebruiken om inspiratie op te doen voor mogelijk nieuwe link partners.

Ahrefs biedt de mogelijkheid om alle informatie in overzichtelijke tabellen te downloaden. Waar andere tools soms eindeloze tabellen weergeven met onnodige cijfers, houdt Ahrefs het kort en bondig. Dus geen eindeloze tabellen, maar alles overzichtelijk in een oogopslag. Dit zijn enkele voorbeelden van voordelen van deze tool. Enkele andere voordelen zijn:

  • Overzicht van het totale backlink profiel
  • Anchorteksten analyse
  • Geschatte organisch zoekverkeer naar linkende pagina’s en domeinen
  • Overzicht van de meest gelinkte pagina’s
  • Een overzicht van de uitgaande link

Majestic tool

Majestic is een vergelijkbare backlink tool als Ahrefs. Toch biedt het nog meer andere mogelijkheden. Zo kan er op Majestic ook het onderwerp per link beken worden. De tool geeft dan per link aan wat het hoofdonderwerp is van die pagina. U wilt namelijk een backlink profiel ontwikkelen die bestaat uit links met hetzelfde onderwerp of ander onderwerpen die daar aan gerelateerd zijn. Daarnaast kunt u hier ook analyseren hoeveel procent van de links follow of nofollow links zijn. Verder kunt u net als bij Ahrefs inzien hoeveel uitgaande links er zijn, de anchorteksten analyseren en het gehele backlink profiel inzien. Dit is slechts een korte samenvatting van de vele mogelijkheden die deze backlink tool u kan bieden.

Door gebruik te maken van Ahrefs, Majestic of zelfs beide kunt u goed uw linkbuilding opbouwen en analyseren. Mocht u hier niet uitkomen, dan zijn er specialisten die voor u de perfecte strategie uit kunnen werken.

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.