Blog
cubes

Ahrefs tool: wat heeft dit programma u te bieden?

De Ahrefs tool is een van de grootse databases als het op backlinks aan komt. Nu beweren natuurlijk meerdere linkbuilding en SEO tools dit, maar Ahrefs schijnt toch ervandoor te gaan met deze eervolle vermelding. Dit is al een van de vele redenen waarom het een fijn programma is. Maar natuurlijk heeft deze tool meerdere voordelen. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden van Ahrefs tool.

Ahrefs als backlink checker

Een groot onderdeel van de Ahrefs tool, is de Ahrefs backlink checker. Met de backlink checker kunt u alle URL’s laten analyseren. Dit kan uw eigen URL zijn, maar misschien nog interessanter is om de URL’s van uw concurrenten te onderzoeken. Hierdoor weet u van welke links en zoekwoorden uw concurrenten gebruik maken. Hier kunt u zelf inspiratie van op doen of uw strategie op aanpassen.

Daarnaast geeft Ahrefs nog veel meer informatie. Zo geeft het ook data weer in diverse tabellen. Dit is een andere factor wat Ahrefs een goede tool maakt, het is overzichtelijk. De tool geeft niet een eindeloze reeks aan getallen en woorden weer, nee het zorgt ook nog dat u de informatie in een oogopslag duidelijk is.

Dit zijn voor ons de grootste voordelen van Ahrefs als tool.  Enkele andere voordelen vatten wij even snel samen:

  • Een totaal overzicht van het backlink profiel
  • Geschatte organisch zoekverkeer naar linkende pagina’s en domeinen
  • Websites die naar jouw doel linken
  • Overzicht van de meest gelinkte pagina’s
  • Een overzicht van de uitgaande link

Kortom, een veelzijdig programma, die Ahrefs tool!

Natuurlijk moeten wij ook kritisch zijn. Een nadeel van Ahrefs als backlink checker is, dat het geen koppeling met Google Search console of Google Analytics heeft.

 

Ahrefs tool voor SEO

Naast dat Ahrefs tool een backlink checker is, is het natuurlijk ook goed bruikbaar voor andere SEO activiteiten. Zo heeft het de fucntie ‘Keyword explorer’. Met deze functie kan je meerdere zoekwoorden tegelijk invoeren. Uiteindelijk geeft de Ahrefs SEO tool een weergave van verschillende gegevens. Zo laat het zien wat het zoekvolume per maand is op de woorden, een graatmeter van hoe lastig het wordt om met het zoekwoord in de top 10 te komen en geeft het de Cost-Per-Click aan.

Daarnaast geeft de tool nog ideeën weer. Dit zijn zoekwoorden die te maken hebben met jouw ingevoerde woord. Dit maakt dat Ahrefs seo proof is en dus goed ingezet kan worden om jouw website hoger in Google te laten komen.

Wij zijn fan van de Ahref tool!

Contactinformatie

Doe de SEO scan

Doe de GRATIS SEO scan en ontdek hoe u uw business kan verbeteren!

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 – 18:00

za & zo: 12:00 – 16:00

Wij maken gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.